zaterdag 6 oktober 2012

Markgrafenkirche in Neudrossenfeld



KERKEN EN KATHEDRALEN 8

Na ons bezoek aan Bayreuth hebben we later in deze vakantie een bezoek gebracht aan het stadje Neudrossenfeld, dat in een folder over de Hohenzollerns als een hoogtepunt werd aangekondigd.
Dat viel ons echter enorm tegen; de enige bezienswaardigheid was de Markgrafenkirche, nu de Heilige Drievuldigheidskerk en vroeger gewijd aan Jacobus de Oudere.

Meteen al bij het binnenkomen van deze kerk valt de feestelijk heid van het interieur op, veroorzaakt door de bloemversieringen.
Het huidige kerkgebouw dateert uit 1753, toen men het oude kerkgebouw had afgebroken om plaats te maken voor een nieuw gebouw. De architect van de nieuwe kerk was Johann Georg Hoffman afkomstig uit Kulmbach.
Onder het orgel bevinden zich een 3tal "kamers" versierd met wapenschilden die bestemd waren voor de edelen. Iets naar voren geplaatst staan aan beide zijden overdekte banken die bestemd waren voor de leraren en priesters.

De plafondschilderingen zijn van de bekende Italiaanse schilder Jean Baptiste Pedrozzi. Het interieur is 37 meter lang, 20 meter breed en 30 meter hoog. Prachtig in deze kerk is ook het het hoofdaltaar en de kansel.
Dat hoofdaltaar vervaardigd in 1585 en oorspronkelijk in de oude afgebroken kerk staande, is in de huidge vorm is omgebouwd door Johan Georg Brenk in 1628. 

Geen opmerkingen: