woensdag 30 januari 2013

bezoek aan Den Bosch op 25 januari


BEZOEK AAN DEN BOSCH

25 januari hebben we ter gelegenheid van de 69e verjaardag van mijn vrouw, die geen zin had om deze thuis te vieren, een bezoek gebracht aan Den Bosch.

We hebben onze auto neergezet op de P&R De Vliert, waarvandaan een bus ons naar de Hinthamerstraat bracht. Daar hebben we allereerst bij het bijzondere café Pinlkington een kop koffie met daarbij een heerlijke Bossche Bol.


Vanzelfsprekend zijn we ook de St.Jan binnengelopen om weer even het Katholieke gevoel op te snuiven. Ik vind vooral het uiterlijk van dit kerkgebouw prachtig, vooral na de laatste restauratie.
Het interieur vind ik minder opvallend.


De Parade met zijn prachtige platanenrij ziet er juist nu in sneeuw gehuld zeer feeëriek uit. We lopen naar het Brabants Museum, maar ook dit Museum is vanwege verbouwing gesloten. Het lijkt wel of de Museale wereld als enige werkgever de bouw van werk voorziet.


We moeten even deze teleurstelling verwerken en omdat het stel vrienden Museum Slager niet kent, besluiten we naar de Choorstraat te lopen, alwaar dit museum is gevestigd.
De naam van dit Museum is ontleend aan het schildersgeslacht Slager, dat feitelijk heeft  bestaan uit drie schilders nl. Petrus Marinus Slager, die leefde van 1841 tot 1912; Piet Slager, die leefde van 1871 tot 1938 en Frans Slager, die leefde van 1876 tot 1953.


De laatste twee waren zoons van Petrus Marinus, die getrouwd was met Catharina Maria Uijttenboogaert.  
In een volgende artikel wil ik aandacht schenken aan beiden.

Geen opmerkingen: