dinsdag 27 mei 2014

spechtjes


SPECHTJES

De Europese verkiezingen laten zien, dat de versplintering in de Nederlandse politiek doorzet en dat de grote politieke partijen aan het verdwijnen zijn. 

Want ook al doet het CDA net of het weer op weg is naar een positie die het tot 2012 heeft ingenomen, Buma zal moeten toegeven dat hij het qua stemmenaantgal verloren heeft van D'66 en dat alleen de idiote regel dat partijen die vooraf gaande aan de verkiezingen, recht hebben op restzetels, ervoor heeft gezorgd dat het CDA zijn 5 stemmen heeft behouden.
Hetzelfde geldt voor de PvdA, die dankzij een lijstverbinding met Groen Links zijn 3 zetels heeft behouden, maar deze eigenlijk kwijt was geraakt aan de SP, dat immers meer stemmen behaalde dan Diederik Samsom, die overigens onzichtbaar was gedurende de campagne.
De SP schijnt voorlopig de grootste linkse partij te zijn en blijven en dat moet de PvdA toch pijn doen.
Ook onze dierenvriendin Marian Thieme komt met haar partij in het Europees parlement. Alsof zij met deze ene zetel wat kan bereiken.

Overigens hebben behalve in Nederland de eurosceptische partijen flink gewonnen en zullen de twee grote blokken van Christen-Democraten en Sociaal-Democraten toch rekening moeten gaan houden met de toenemende afkeer van de gang van zaken in het Europees parlement. dat zich veel te veel met zaken bemoeit die de staten zelfstandig kunnen regelen.
De stoelendans om de diverse functies in Brussel is begonnen en zal nog wel maanden duren.

Geen opmerkingen: