woensdag 2 december 2015

huiskamerconcert


Mijn zoon Jeroen organiseert in zijn huis in Houten regelmatig huiskamerconcerten en ontruimt daarvoor met alle liefde zijn woonkamer om ruimte te bieden aan ongeveer 40 bezoekers. Veel artiesten aankomende en ook gevestigde namen treden graag in een dergelijke intieme ambience op. 
Afgelopen zondagmiddag trad er een fadogroep op afkomstig uit de Noord Portugese stad Coïmbra. Twee jaar geleden waren ze ook in de Dassenakker geweest in een andere bezetting en nu wilden ze weer dolgraag tijdens hun korte verblijf in Nederland bij Jeroen optreden.



Dit was de bezetting waarin de groep twee jaar geleden optrad in de Dassenakker. Ze dragen alle drie de beroemde zwarte capes van de universiteit van Coïmbra,

Qua bezetting was er een andere zanger en een andere bespeler van de klassieke gitaar. Naast de alleen door een man gezongen fado uit de studentenstad Coïmbra was er ook een zangeres bij, die de bekende fado uit Lissabon zong. Maar dat deed ze zonder de befaamde, beruchte uithalen waarom de fadista's uit Lissabon zo bekend zijn geworden.



Hoewel ik ze gevraagd had op hun repertoire ook fado's stonden van de beroemde Jose Afonso en ze daar bevestigend op antwoordden, zongen ze deze niet, wat ik toch een gemis vond.
Maar des alniettemin heb ik genoten van hun optreden.
Nu maar afwachten welke artiesten volgend jaar hun opwachting maken in de Dassenakker.


Geen opmerkingen: