zaterdag 6 september 2014

mijn muziek


Ik moet eerlijk toegeven dat de naam Wim de Craene mij tot nu toe niets zei en dat ik via You Tube met deze Vlaamse troubadour in aanraking kwam. Hij groeide op in een gezin met  zeven kinderen dat hij op zijn achttiende verliet en via allerlei baantjes en daarmee verkregen geld een gitaar kocht. Hij maakte deel uit van een folkgroep Ja en werd ontdekt door Miel Cools.
Hij was idolaat van Ramses Shaffy en dezde zag ook wat in hem en liet hem optreden in zijn café chantant. In  1974 kreeg Wim de Craene een zoon die hij Ramses noemde. Het jaar daarop was waarschijnlijk zijn succesvolste; hij liet een album verschijnen Alle is nog bij het oude en zijn duet met Della Bosiers Mensen van 18 werd een groot succes.


Hij probeerde van het imago folkzanger af te komen en ging experimenteren met andere muzikale stijlen, maar had er geen succes en raakte in de vergetelheid. Hij scheidde ook nog van zijn vrouw en zag het in 1990 niet meer zitten en pleegde zelfmoord. Hij werd begraven in Melle; een aantal vrienden woonden zijn  begrafenis bij. Tegenwoordig erkent men zijn grote waarde voor het Vlaamse lied.

Geen opmerkingen: