vrijdag 25 maart 2016

spechtje



Hemeltje lief! Weet je wie er overleden is? De Verlosser!  Opeens is het een en al Johan Cruyff wat de klok slaat. Het lijkt wel of er een ramp is gebeurd en wat dat betreft is Nederland toch een vreemd land. De man - een zeer eigenwijze, rancuneuze man, met wie nauwelijks was samen te werken, wordt de hemel ingeprezen, alsof we geen andere keuze kunnen maken. Zelfs de heren politici als Roemer, Pechtold etc. die hoog van de toren blazen inzake een door de Turken uitgewezen jihadist en de oortjes van Van de Steur willen wassen, zeggen geen tijd te hebben gehad om de brief van het kabinet over deze kwestie goed te lezen. Maar wat doen de heren; ofwel ze zitten bij The Passion ( ik heb er niet naar gekeken als toppunt van wansmaak) of ze moeten bij DWDD acte de presence geven om ook aan het geklets over Cruyff mee te doen.


Overigens DWDD moet eens wat kritischer worden wat betreft de uit te nodigen gasten. Hun knuffelkunstenaar Daan Roosegaarde blijkt een meester te zijn in het pronken met andersmans veren en hij krijgt van Matthijs van Nieuwkerk volledig medewerking om zijn "plagiaat" als eigen kunst te promoten. Het blijkt dat hij zijn nieuwste projekt gewoon gepikt heeft van Geert van Elk, zonder overigens die bron te noemen. Ik hoop dat eens en voor altijd aangetoond wordt, dat deze man een zelfingenomen kwast is, die wat mij betreft geen podium meer hoeft te krijgen.



1 opmerking:

Besef van direct Zien ! zei

Beste,
Wat Johan Cruyff betreft een te simplistische opvatting over de man, hij was meer dan voetballer en trainer en heeft daarmee voor de halve mensheid een grote rol vervuld.
Overigens ben ik door Toon Vijftigschild naar je blog getrokken en wat door gelezen. De vraag die over blijft is met welke bedoeling heb je dit Blog er is weinig communicatie met anderen waardoor het kan leiden tot grote eenzijdigheid in ieder geval niet tot een synthetische ontwikkeling maar wellicht tot isolationisme.
Alle goeds gewenst. Henk Scholten..