vrijdag 8 januari 2016

spechtje


2016 is uitgeroepen tot het Brederodejaar in mijn woonplaats Vianen. Door het hele jaar heen zijn er activiteit w.o. op 21 mei een muzikale happening in de Grote Kerk.

De organisatie heeft voor het aan elkaar praten van de activiteiten in genoemde kerk de hulp ingeroepen van onze nationale mopperkont Maarten van Rossum. Er is een begroting opgesteld om deze dag te bekostigen en wat schetst mijn verbazing dat bijna de helft van het bedrag opgeeist wordt door deze Maarten van Rossum. Ik had al niet zo'n hoge pet op van deze man, maar nu is hij volledig van zijn voetstuk gevallen.






Wat dat betreft is Nederland een vreemd land, dat het deze man zo veelvuldig een podium biedt om zijn zogenaamde wetenschappelijke uitspraken aan ons onwetenden te doen. Als je deze uitspraken gaat analyseren dan blijkt dat hij alleen maar de uitspraken door de "tegenpartij"gedaan tegenspreekt, maar er geen argumenten tegenover stelt. Godsdienst bestempelt hij als " gelul in de ruimte ", zonder daarvoor één argument aan te dragen. Feitelijk verschilt hij daarin nauwelijks met Wilders,  die roept ook maar wat zonder het te beargumenteren of een oplossing aanreikend en dat is wat van Rossum ook doet.
Inmiddels blijkt nu wel dat hij zich dik laat betalen voor zijn optreden in de media; \het gebodene op de televisie vindt hij van bijzonder weinig niveau getuigen; maar wel zit hij een aantal keren met zijn vadsige lijf op een gemakkelijke stoel liggend bij De Slimste Mens om af en toe wat te berde te brengen. Dit programma laat juist zien hoe weinig onze BN'ers weten.
De enige die hem wat tegenspel biedt is zijn zus Sis, al gebeurt dit dan in een optreden van het gezin van Rossem die op kosten van de belastingbetaler steden een bezoek brengt.




Het is te hopen dat deze man snel van de buis verdwijnt, dan hoef ik me niet zo aan zijn geldzucht te ergeren.

Geen opmerkingen: