woensdag 27 januari 2016

spechtje


Hoewel we volgens een Europees onderzoek op de 5de plaats staan wat betreft corruptie, moeten we niet denken dat we een probleemloos landje zijn. Er is hier ontzettend veel mis.
Ik wil hier een aantal zaken noemen die getuigen van velerlei misstanden.

Er wordt bewust geprobeerd een onderzoek naar de omstreden deal met een topcrimineel te boycotten door het zoeken naar bonnetjes stop te zetten. Dus moet de commissie Oosting weer aan het werk. Alsof dat niets kost. De VVD komt daardoor opnieuw in een moeilijk parket, want het heeft er alle schijn van, dat het deze partij is die dergelijke praktijken toepast. Al naar gelang de uitslag wacht Rutte opnieuw een moeilijk debat.


Dan wordt nu bekend dat de top van de politie of te wel de bobo's een riant salaris verdienen, dat ver boven het ministerssalaris uitkomt. De huidige minister heeft hier te maken met afspraken die gemaakt zijn in het verleden. Je vraagt je af wie deze afspraken heeft gemaakt en dat deze bobo's daarmee accoord zijn gegaan, weten dat de gewone agent vergelijkenderwijs een hongerloontje ontvangt.



Nu schermen de heren met deze topsalarissen altijd met het adagium dat het hier gaat om brutosalarissen en dat er netto veel minder overblijft. Ze vergeten te vermelden dat de belastingzwaarte in Nederland vooral op de middeninkomens rust en dat men in Nederland al heel snel tot deze groep gerekend wordt.


Het COA is een instantie die ongetwijfeld hard werkt, maar daarnaast niet het vermogen uitstraalt om te luisteren naar de maatschappij, naar de Gemeenten, die er op aandringen, juist om draagwijdte te houden of te krijgen in de samenleving om over te gaan op kleinere mate van opvang. Laat iedere gemeente 50 asielzoekers opnemen; daar gaat iedereen mee accoord en zal de integratie van deze mensen bevorderen.



Geen opmerkingen: