woensdag 18 juli 2012

Biografie over Bernhard



dinsdag 3 juli en woensdag 4 juli
 
Deze dagen was het prachtig weer en dus hebben we die als rustdagen genomen. Vooral de dinsdag hebben we aan het zwembad doorgebracht; Ben hoofdzakelijk slapend en wij drieën lezend in onze boeken. Ik ben verder gegaan in de boeiende biografie over Bernhard geschreven door Annetje van Zijl. Zij geeft een heel indringende kijk in de jeugdjaren van deze man, dodelijk verwend door zijn moeder en al heel vroeg bezig met het naar de hand zetten van de waarheid, zodanig dat hij zelf niet meer wist wat nu wel of niet waar was. Een man ook die een hekel had aan de democratie en voor zichzelf een zeer belangrijke rol zag weggelegd in het politieke bestel van Nederland ná de Tweede Wereldoorlog.

Juliana bleef ondanks dat ze wist dat hij haar voortdurend bedroog, gebiologeerd door hem en heeft hem daardoor tegen beter weten in altijd verdedigd.

Woensdag zijn Ben en Dorine 's middags naar Mazamet gegaan om daar op een van de oudste golfbanen van Frankrijk te gaan golfen; Corrie en ik zijn rond 13.00 uur aan de wandeling naar Mazamet begonnen. Met de auto is dat ongeveer 5 km lopen. Maar i.p.v. bij een afslag rechtdoor te lopen, sloegen we linksaf en daardoor werd het zeker 10 km.  Corrie had helaas een rok aan en met de warmte gingen de binnenkant van haar bovenbenen irriteren.
In Mazamet aangekomen hebben we eerst talkpoeder gekocht en dat gaf direct verlichting. Het stadje zelf stelt bitter weinig voor. Op een pleintje geluncht en daarna een eindje teruggelopen
. Bij een taxistandplaats een taxi gebeld maar die kwam niet opdagen. Corrie klampte op een terrasje twee mannen aan met de vraag of ze ons voor 15 euro naar Aiguefonde wilden brengen. Dat deden ze meteen en zo kwamen we uitgerust weer aan op onze thuisbasis.
"s Avonds hebben we ons weer laten verrasssen door Paul zijn kookkunst en opnieuw waren de tafels met een groot gevoel voor detail prachtig gedekt. Ik kreeg van Paul een enorme studie over het leven en werk van Cornelisz. van Haarlem en lees dat met grote aandacht.

Geen opmerkingen: