donderdag 12 juli 2012

Doluce France - Bourganeuf



DOUCE FRANCE 3

woensdag 27 juni

Ik moest even wennen aan de "benauwdheid" van de bedstede waarin wij sliepen, maar na het opendoen van de ramen, waardoor een verfrissende wind voelbaar was heb ik heerlijk geslapen. Om half negen met de groep Vlamingen in de eetzaal een verrukkelijk ontbijt gehad. Ondertussen gezellig met elkaar gepraat over o.a. politiek, vacanties, banen etc. Ze gingen vandaag de eerste wandeling maken.



Op aanraden van Saskia hebben we eerst een bezoek gebracht aan het plaatsje Bourganeuf en daarna zijn we naar het Lac de Vassivière gereden.


Het plaatsje wordt gedomineerd door het kasteelcomplex w.o.de Zimzim, een grote, ronde toren en de ernaast liggende kerk. Het interieur daarvan stelt weinig voor, maar het exterieur is een mix van stijlen. Iedere woensdag is er een markt, echt bedoeld voor de Fransen uit de omgeving. We hebben er wat overheen geslenterd, maar er was niets bij van onze gading. Natuurlijk hebben we er wel een kop koffie gedronken. Overigens vinden we deze drank in Frankrijk niet echt lekker.


De rit naar het meer is 27 km lang; er aangekomen de auto geparkeerd bij Plage de Broussas, vandaar zijn we begonnen aan de wandeling rondom het meer. We hebben ongeveer 8 kilometer gelopen naar Port de Masagrangeas. Af en toe was het glibberig. Na twee uur gelopen te hebben  waren in Massagrangeas en namen vandaar het bootje dat een dienst onderhoudt tussen de verschillende aanlegplaatsen en dat maximaal 12 personen aan boord kan hebben. We namen de route naar Isle de Pierrefitte, vandaar rijdt een soort Eftelingtreintje naar het Isle de Vassivière waar zich een beeldentuin, een zaal gewijd aan de Dadaïst Raoul Hausman en een Museum voor Moderne Kunst.
Maar eerlijk gezegd viel alles erg tegen; in de beeldentuin stonden slechts een paar beelden, de Salle Raoul Hausman werd gerenoveerd en het museum hebben we niet eens kunnen vinden. Bij een soort kasteel hebben we wat fris gedronken; we wilden een soort kaasplankje bestellen, maar dat bleek niet mogelijk. 14.00 uur is 14.00 uur en flexibiliteit is bij de Fransen een onbekend woord.

Weer in Broussas aangekomen hebben we bij een strandtent om de eerste honger te stillen een frietje gegeten. In ons verblijf aangekomen hebben Corrie en Dorine de picknickmand opgehaald bij Saskia en ik heb even gezwommen. De picknickman was gevuld met allerlei lekkers w.o. verschillende kaassoorten, boekweitpannekoekjes gevuld met een zalmmousse en een heerlijke wijn.  

Geen opmerkingen: