woensdag 5 augustus 2015

onbekende componisten


12 april 1839 werd de componist van bovenstaande Symphonie Romantique in Parijs geboren als Victorin de Joncières en kreeg zijn eerste muzieklessen van een paar tantes. Op 16 jarige leeftijd verliet hij het Bonaparte Lyceum en besloot om schilderlessen te nemen bij de schilder Picot.



 Hij hield gelukkig zijn interesse voor de muziek en kreeg het advies de muziekstudie weer op te pakken. Hij schreef zich in aan het Conservatorium, waar hij les kreeg van Sim on Leborne in het "contrapunt". Nadat hij op een concert muziek van Richard Wagner had gehoord, kreeg hij grote onenigheid met zijn docenten aan het conservatorium omdat hij ze ouderwets vond. Hij verliet het conservatorium en wijdde zich aan het componeren.
Hij schreef o.a. toneelmuziek bij het stuk Hamlet, maar zijn twee opera's hadden weinig succes. De violist Jules Darbe speelde in 1870 de premiere van zijn vioolconcert en in 1873 klonk zijn Symphonie Romantique. Met zijn in 1876 gecomponeerde opera Dimitri had Victorin wel enig succes. Hij overleed 26 october 1903 in Parijs. 



Geen opmerkingen: