maandag 10 augustus 2015

vakantie in Workum



Voor het eerst in ons leven zijn we op vakantie in Friesland. Feitelijk is dit de enige provincie in ons land waar we nog niet gekampeerd hebben. De laatste jaren kamperen we meestal op een SVR camping, maar dan wel een waarvan de boerderij niet meer in bedrijf is. We hebben in de brochure van de SVR gekeken en vonden een camping in de omgeving van Workum. Daar mijn vrouw samen met een vriendin midden augustus een gedeelte van de Elfstedentocht wil gaan fietsen, is deze camping een mooi startpunt. Zaterdagmorgen zijn we rond half vertrokken en na bijna twee uur rijden kwamen we op de camping. Het terreintje is erg mooi; er staan slechts drie caravans dus heerlijk rustig. Maar het sanitair is heel basic. Het hele gebeuren rondom de camping is erg armoedig, maar dat heeft ook z'n bekoring.
We zijn 's middags nog naar Workum gefietst; echt een toeristisch plaatsje. Het lijkt wel of heel Nederland tegenwoordig een plezierjacht heeft. Het valt me wel op, dat de meeste mensen er fatsoenlijk gekleed bij lopen.

Workum is een prachtig stadje met een bijzonder fraaie kerk genoemd naar de Heilige Gertrudis. Vanzelfsprekend heb ik het interieur bezichtigd. Rondom het kerkgebouw liggen de graven.


Geen opmerkingen: