donderdag 30 juli 2015

Saabmuseum in Woerden


Afgelopen maandag zijn we met de jongste twee kleinkinderen naar het Saabmuseum in Woerden gegaan. Mijn vrouw had een afspraak gemaakt met de eigenaar van dit museum dat de mooie naam De oude Bolneus draagt. Hij vond het erg leuk om ons zijn museum te laten zien en iets te vertellen over zijn geliefde Saabs.


In 1963 reed er door Woerden een prachtige zwarte tweetakt Saab en de jonge Leo Borsboom werd meteen verliefd op het geluid van deze auto. In 1968 begon hij een eigen garagebedrijf en smaakte in 1973 het genoegen om Saabdealer in Woerden te worden. Tegelijkertijd begon hij met het verzamelen van oude Saab tweetakten en legde daarmee de basis voor het huidige museum gevestigd aan de Gedempte Binnegracht, waar zo'n 12 tal oude Saabs staan te pronken. De toendertijd gebruikte kleuren zijn helaas uit de mode, vooral een kleur groen is erg fraai.  Leo wordt geholpen door een groep enthousiaste Saabliefhebbers, die hand-en spandiensten voor zijn museum verrichten.


Op een leuke, enthousiaste wijze vertelde hij over zijn "kindjes" en de jongens luisterden heel aandachtig. De man is zó gegrepen door zijn liefhebberij dat hij niet van ophouden weet en op een gegeven moment is de spanningsboog ook bij ons voorbij. 



We namen afscheid van Leo en dachten nog even Woerden in te gaan, maar het weer leende zich daar niet voor, dus besloten we eerst wat te gebruiken en daarna weer huiswaarts te gaan. Al met al was het een leuk en leerzaam bezoek aan het Saabmuseum.


Geen opmerkingen: