vrijdag 31 juli 2015

Spechtjes



In deze rubriek wil ik commentaar leveren op actuele zaken die zich afspelen in Nederland en de wereld.


Een jaar na het neerschieten van de MH17 is de poging die MaleisiĆ«, Engeland en Nederland heeft ondernomen om  een tribunaal in het leven te roepen onder auspiciĆ«n van de Verenigde Naties om de daders van deze aanslag te berecht, door een Veto van het Rusland van Poetin getorpedeerd. Onze ijdele Bert Koenders ( typisch een kenmerk voor dit soort functie ) heeft zich de blaren op de mond gekletst, maar hij wist voordat hij met het idee kwam, dat dit nooit van de grond zou komen. Het Rusland van Poetin vindt dat de onderzoeken nog altijd niet afgerond zijn en dat in de reeds gepresenteerde standpunten/onderzoeken geen steekhoudende zaken zijn opgenomen, die de Russische onderzoekers hebben aangedragen. 


Feitelijk heeft dit allemaal te maken met het allesoverheersende gevoel bij de Russen dat het Westen hen altijd vernederd hebben, vooral na de val van de Sowjet Unie en het Russische volk nooit enige waardering heeft gekregen voor haar rol bij het verslaan van Nazi-Duitsland. Poetin heeft altijd gezegd dat hij wil dat Rusland weer zijn rol in de wereld kan hernemen en daarvoor gebruikt hij alle mogelijke middelen en daaronder het gebruik van het Veto recht in de Verenigde Naties.


Dat deze destructieve houding Rusland isoleert, interesseert hem niet; het enige wat hij doet is elke westerse maatregel beantwoorden met een tegenmaatregel. Voor beide zijden is dit een onbegaanbare weg die niets oplost.
De nabestaanden van de MH17 zijn het slachtoffer van deze machtstrijd en dat hebben zij niet verdiend!

Geen opmerkingen: