zondag 24 augustus 2014

levensbericht 23 augustus


De eerste keer dat de hoofdfiguur van dit levensbericht opviel was in de film The Mosquito Coast met Harrison Ford en Helen Mirren. River Phoenix  kreeg hierdoor een rol in de film Running on Empty; op slechts 17 jarige leeftijd kreeg hij al een Oscarnominatie. Na in 1989 een rol te hebben gespeeld in Indiana Jones and the Last Crusade ontmoette hij een andere jonge filmster Keanu Reeves. Met hem raakte hij bevriend en ze speelden samen in My Own Private Idaho.

Ondanks dat hij veel geld verdiende met zijn filmrollen, was River het liefst muzikant geworden. In 1988 richtte het met zijn zus Rain  een band op nl. Aleka's Attic.  Voor de film A Night in the Life of Jimmy Reardon schreef hij het lied Heart to Get.
River schreef ook de muziek voor de film The Thing Called Love; we horen River zelf de nummers ten gehore brengen.
De ouders van River behoorden tot de Children of God die Zuid Amerika doortrokken en na terugkomst in de Verenigde Staten hun achternaam veranderden in Phoenix. River had nog vier broer en zussen; allemaal waren ze vegetariër.
31 oktober 1993 overleed River aan een overdosis heroïne en cocaïne. Op dat moment was hij een film aan het opnemen van Georg Sluizer nl. Dark Blood.


Geen opmerkingen: