vrijdag 8 augustus 2014

spechtje


Het Nederlands Omroepbestel is volgens ingewijden een van de beste omroepsystemen van de wereld. Wie die ingewijden zijn hoef je niet te vragen; dat zijn vanzelfsprekend de bobo's van de omroepen. Een van de taken van de publieke omroepen is het aanbieden van cultuur. Als je nu de programmabladen doorbladert en je gaat op zoek naar het culturele aanbod van de diverse omroepen dan schrik je, want het is hemeltergend.
Nu heeft men  gedacht dit probleem op te lossen door een netwerk directeur aan te stellen die moet bepalen wat er op Nederland 1, 2 of 3 uitgezonden mag worden. De namen van deze mensen zijn me totaal niet bekend, maar ze handelen als een dictator.

Het nieuwste staaltje van iets wat met cultuur de nek omdraaien is gebeurd door de netwerkcoördinator van net 1 namelijk 5 minuten dode dichters van het net af te halen. Laat dat nu nog de enige minuten zijn die aandacht besteedde aan gedichten. Maar dat trekt geen kijkers en dat om middernacht. Kan het nog gekker?
En dan de mond vol hebben over ons geweldige omroepbestel! Men laat veel te veel het hoofd hangen naar de commerciële omroepen en die doen het dan nog op eigen kracht zonder staatssteun, want wat is de ster anders. Het wordt hoog tijd dat ons omroepbestel echt op de schop gaat. Maar dat durft men in Den Haag niet.




Geen opmerkingen: