maandag 11 augustus 2014

zingende filmster 6


In 1959 regisseerde Howard Hawks western Rio Bravo, waarin Dean Martin de rol van lokale dronkaard en hulpsheriff speelt. Aan het begin van de film raakt Dude in gevecht met de bendeleider Joe Burdette, waarbij een omstander door deze bandiet wordt neergeschoten. De sheriff Chance, gespeeld door John Wayne, kan niet anders doen dan Burdette in de gevangenis opsluiten. 
Zijn broer Nathan Burdette hoort van de arrestatie van zijn broer en trommelt een legertje huurlingen op om zijn broer te bevrijden. Chance krijgt alleen hulp van Dude en de invalide hulpsheriff Stumpy, gespeeld door Walter Brennan. Ondertussen is Pat Wheeler in Rio Bravo aangekomen die met een wagenlading voorraden onderweg is naar Fort Worth. Om deze goederen te beschermen heeft hij een jonge revolverheld Cololrado Ryan ingehuurd. Als extra complicatie verschijnt ook nog een mysterieuze vrouw ten tonele, die zich Feathers noemt en gespeeld wordt door Angie Dickinson.
Vlak voor het gevecht bij de gevangenis zingt Dude de song My Rifle, My Pony, and Me. waarvan hier boven een opname te zien en te horen is.

Geen opmerkingen: