zaterdag 12 oktober 2013

actualiteit


Als diplomaat kun je je van alles permitteren; dat bleek deze week weer wens toen de vrouw van een Russische diplomaat dronken achter het stuur zat en een ongeluk veroorzaakte. De diplomaat zelf ook in dronken toestand verkerend was volgens omstanders zijn twee kinderen lijfelijk aan het straffen. 
De Haagse politie door de buren gewaarschuwd is de woning van deze diplomaat binnen gegaan en heeft hem met gepast "geweld " meegenomen om de kinderen even te beschermen tegen hun agressieve vader.



Nu staat het vast dat volgens een verdrag diplomaten altijd immuun zijn wat zij ook voor onrechtmatigs verrichten. Heel opvallend verscheen al vrij spoedig Poetin op de televisie om zijn woede over de handelwijze van Nederland te uiten en direct excuses te eisen van Nederland via de minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans.



Voor Poetin was dit opnieuw een druppel die de emmer deed overlopen; de protesten tegen de homowetten in zijn land, de actie van Greenpeace tegen een Russisch boorplatform en dan nu deze diplomatenrel. Hij houdt niet van dergelijke protesten tegen zijn beleid.
Dit alles geeft aan dat zo snel als mogelijk dit verdrag dusdanig veranderd moet worden, dat immuniteit van diplomaten en familie slechts in bepaalde gevallen mag gelden, maar niet waar strafbare feiten worden gepleegd.

Geen opmerkingen: