zondag 6 oktober 2013

actualiteit



Klokkeluiders is de laatste jaren een nieuw begrip en logisch dat de een daar positief over denkt, terwijl de ander het als zeer negatief opvat. Het aan de kaak stellen van de Bouwfraude was zeer te prijzen, maar over de actie van Wiki Leaks en onlangs nog de naar Rusland gevluchte Snowden kun je al je vraagtekens bij zetten. 
Onlangs hebben verschillende Nederlandse kranten mensen de gelegenheid geboden om anoniem kwesties die in hun/haar ogen niet door de beugel kunnen bij deze leak aan te bieden en het jongste slachtoffer is Henk Grol.
Ineens wordt een kwestie die zich van 2004 tot 2007 heeft voorgedaan, nl het niet afdragen van pensioengelden van medewerkers aan de Gay krant, waarschijnlijk door een medewerker daarvan aangekaart en Krol kon niet anders dan zich terug trekken als fractieleider van 50 plus, juist omdat hij woordvoerder "pensioenen" was.
Het tijdstip is wel opvallend en het lijkt erop dat het een persoonlijke hetze is van een aantal mensen zowel op maatschappelijk als politiek gebied tegen deze ijdeltuit, die toch wel aan de weg timmerde en zijn partij in de peilingen virtueel 10 zetels zag halen.
Typerend waren de uitlating van de senator van de Ouderenpartij, die daarin duidelijk blijk gaf van persoonlijke rancune.
Dit is daarom mijn grote bezwaar tegen deze instanties, waar mensen zonder de kans op wederhoor aan de schandpaal worden genageld. Dat Krol fout is geweest staat vast, maar nu gaat het erop lijken dat hij het geld in zijn eigen zak heeft gestoken, vopor zover wij weten hij strafrechtelijk niet fout gehandeld.


Geen opmerkingen: