zondag 20 oktober 2013

spechtjes


In Nederland wonen een groot aantal mensen, afkomstig uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Naar eigen zeggen zijn ze nakomelingen van de mensen die uit Afrika werden gehaald om te werken op de plantages dus slaven.
Nederland was verhoudingsgewijs vrij laat met de afschaffing van de slavernij. Een Nederlandse traditie is het Sinterklaasfeest, waarbij de Heilige Nicolaas geassisteerd wordt door zijn helpers de zgn. Zwarte Pieten. Dat zijn zwart geschminkte mannen en vrouwen, met felrode lippen. In het samenspel met de Sint vervullen zij de rol van de wat dommige knecht.

De jongste generatie Surinamers en Antillianen vinden deze voorstelling racistisch en protesteren daar luid tegen. Het komt mij voor dat deze mensen niets van de slavernij zelf weten en proberen te profiteren van het schuldgevoel van de Nederlanders t.o.v. de houding in het verre verleden.
Heel geraffineerd weten ze daarop in te spelen en zelfs een instituut als het volkscentrum voor volkscultuur aan hun zijde te krijgen.

Ik vind deze gang van zaken belachelijk en zelfs verwerpelijk omdat deze generatie Surinamers en Antillianen, weinig bijdraagt aan het Nederland waar ze hun heil hebben gezocht en dachten zonder te werken in een heilstaat terecht te komen. 
Dat deze kleine groep hun wil wil opleggen aan de Nederlanders mag en kan niet getolereerd worden en het wordt hoog tijd dat de rest deze groep links laat liggen en geen media-aandacht meer geeft.

Geen opmerkingen: