zaterdag 5 oktober 2013

actualiteit


SPECHTJE

We zijn weer even opgeschrikt door het nieuws over de ramp met een vluchtelingenboot voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa.
Inmiddels zijn er alleen al in de zee rondom dit eilandje al 20.000 vluchtelingen verdronken. We horen ervan, we zien de beelden en dat was het dan en gaat het gewone leven weer verder. 
Het moeilijke is dat er geen echte oplossing voor dit probleem is te vinden; sommigen zeggen dat de Europese landen hun grenzen open moeten stellen en zoveel mogelijk vluchtelingen moet opnemen. Moet er dan een quotum ingesteld worden wat betreft de grootte van het land, de welvaart in een land etc.
Ik denk dat het idee om de vluchtelingen op te vangen in de eigen regio niet te verwezenlijken is omdat de landen of de regio waaruit deze mensen komen op alle gebieden zo onrustig is dat dat geen oplossing is.
Wat wel aangepakt moet worden is de handel en wandel van de mensensmokkelaars die puur om het geldgewin tegen woekerprijzen de vluchtelingen "helpen "om de zogenaamde brandhaarden te ontvluchten. Dat dat gebeurt op zeeonwaardige boten of bootjes, onverantwoord volgeladen is des te misdadiger.
Het wordt tijd dat de Verenigde Naties daar eens serieus aandacht aan besteedt, want het is een globaal probleem.


Geen opmerkingen: