zaterdag 5 juli 2014

levensbericht 5 juli



In 1984 kwam het speelfilmdebuut van de maker van roemruchte en omstreden televisieprogramma's als De Fred Haché Show en Barend is weer bezig uit met als titel Schatjes. In deze film speelt een gezin de hoofdrol waarin de ouders een kat-en muisspel met hun kinderen die voor eerstgenoemden zeer slecht afloopt.


Ruud van Hemert werd op 29 oktober 1938 in Amsterdam geboren als zoon van Willy van Hemert en Miep Kronenburg, een danseres. De film was een enorm succes. Van Hemert is vooral bekend om zijn provocerende seksscènes, die passen in de sfeer van het vrijgevochten Nederland in die tijd.
In  1988 konden we "genieten"van de maner waarop een meisje van 16 jaar die is een kooster is opgegroeid en opgevoed naar de grote stad gaat om daar kennis te maken met de lichamelijke liefde. Algemeen wordt gezegd dat Honneponnetje een van de slechtste films was ooit in Nederland gedraaid

 In 2011 dus 23 jaar later probeerde hij opnieuw een film te regisseren en gebruikte daarvoor een script naar de roman Ik ook van jou van Ronald Giphart.

Ondanks dat we niet kunnen zeggen dat van Hemert een goed regisseur was, streefde hij wel naar perfectie en kreeg van zijn acteur niet voor niets de bijnaam " Bruut ". In 2011 werd bij een onderzoek keelkanker bij Van Hemert geconstateerd en hij verloor deze ongelijke strijd op 5 juli 2012 in Wapserveen.


Geen opmerkingen: