woensdag 30 juli 2014

spechtje



Vrijheid van meningsuiting is een bijzonder groot goed en dat recht moet oprecht gekoesterd worden, vandaar dat er in Nederland zeer terughoudend wordt opgetreden bij het verbieden van demonstraties.
De zinloze strijd in Gaza leidt opvallend genoeg vooral tot reacties in West Europa en bij de demonstraties met name in Frankrijk en Nederland zien we een bijverschijnsel optreden dat doet denken aan de jaren "30 en "40 uitmondend in een planmatige vernietiging van die mensen waartegen een aantal demonstranten nu ook protesteren.


De moord op een drietal Israëlische jongeren en de wraakneming door extremistische kolonisten zijn de aanleiding tot de huidige strijd die geen overwinnaar kan opleveren. Opvallend is dat de daders van de moord op de Palestijn wel zijn gearresteerd, maar dat de Palestijnen de moord op de Israelische tieners noch hebben veroordeeld, noch hebben geprobeerd de daders te arresteren.
Hamas dat via "democratische" verkiezingen aan de macht is gekomen, heeft helaas zijn machtspositie niet gebruikt om zich bezig met het opbouwen van  infrastructuur, van gezondheidszorg, van onderwijs, van  huizenbouw, van riolering etc. Nee, dat gebeurde door de Verenigde Naties, terwijl Hamas zich alleen bezig hield met het aanschaffen van allerlei wapentuig w.o. geavanceerde raketten.


Kritiek op de regering van Israël is wat mij betreft normaal en ook geoorloofd, maar dat de staat Israël wordt vereenzelvigd met het Joodse volk is onjuist en gevaarlijk. Het roepen van "Dood aan de Joden!" moet dan ook veroordeeld worden.


Geen opmerkingen: