zaterdag 22 december 2012

Kerstconcert kamerkoor Vianen



Samen zingen is een fantastische ervaring, dat heb ik afgelopen zondagmiddag ervaren toen ik met het Kamerkoor Vianen een Kerstconcert gaf.

Op ons programma stonden overbekende liederen maar onze dirigent had ook gespeurd naar wat onbekender repertoire en was daar wonderwel in geslaagd. Want wie van de lezers van Spechtiania kent de naam van Gotze Kaspersma, Edward Stam of Ary Verhaar. Ik kende ze in ieder geval niet en om eerlijk te zijn is het zingen ervan aangenamer dan het ernaar luisteren.

Een van onze koorleden is een Australiër die al vele jaren in ons land woont, maar vanzelfsprekend vele contacten in zijn vaderland heeft. Via hem zijn we in contact gekomen met de componist David Thomas die voor dit concert een kerstlied schreef "Het viel eens hemels dauwe"
op een middeleeuws gedicht. 
Inmiddels heeft hij al drie composities voor ons geschreven, we kunnen hem dan ook gerust onze huiscomponist noemen.

Zelf blijf ik een grote voorkeur hebben voor de Engelse kerstliederen en daar zongen we er gelukkig ook een aantal o.a. A boy was born van Benjamin Britten, In the bleak midwinter van William Llewellyn, Nativity Carol van John Rutter en The blessed son of God van Ralph Vaughn Williams.

Tot onze verbazing en daarmee gepaard gaande blijdschap waren er ongeveer 150 toehoorders in de kerk. Helaas verbieden de richtlijnen van de Katholieke Kerk het ons om entreegelden te vragen en zijn we dus afhankelijk van vrijwillige bijdragen na afloop van het concert. Het blijkt dat je dan nooit de recette ontvangt waarvan je uitgaat bij het moeten kopen van kaartjes.

Buiten deze financiële tegenvaller hebben we alleen maar bijzonder positieve reacties gekregen en daar doen we het toch voor.





Geen opmerkingen: