dinsdag 3 april 2012

Gerd Leers



feitelijk kun je niemand opzadelen met het ministerschap van integratie, want de vraagstukken waarmee een dergelijk bewindspersoon wordt opgezadeld zijn schier onoplosbaar. Bovendien heeft hij met zoveel regels rekening te houden, dat hij nooit "eerlijk"kan optreden.

Maar Gerd Leers, want dat is onze huidige minster heeft een grote fout begaan. Hij heeft zich tijdens een vraaggesprek op een dakterras in Luanda waar hij verbleef uitlatingen gedaan, die op zich niet vreemd zijn, maar maar waarvan hij beweert dat hij ze niet gedaan heeft. Helaas voor hem werd dit gesprek opgenomen en ondanks de slechte geluidskwaliteit horen we hem duidelijk zelf, zonder dat hem daarover gevraagd wordt, over de kwestie Mauro beginnen.

We kunnen niet anders constateren dan dat hij gelogen heeft door zijn stellige ontkenning dat hij niets over Mauro gezegd heeft. Dat de oppositie daar dankbaar gebruik van maakt en hem naar de Kamer roept om tekst en uitleg te geven is logisch. Hij zal daar een zware dobber hebben om er zich uit te redden en waarschijnlijk krijgt hij een motie van wantrouwen aan zijn broek ingediend door het Groen Linkskamerlid Tofik Dibi.

Leers heeft zichzelf beschadigd, temeer omdat deze Dibi toegeeft dat het debat over Mauro niet de schoonheidsprijs kreeg, omdat de kamer zich liet verleiden te debatteren over één casus i.p.v. over de zaak van verwesterde ama's. Zijn geloofwaardigheid is weg en dat heeft hij alleen maar aan zichzelf te danken.

Geen opmerkingen: