vrijdag 6 april 2012

Rocco Borabito



Met deze foto  getiteld Kiss of Life won de maker ervan in 1967 een belangrijke prijs. Hij laat zien hoe een elektriciën J.D.Thopmson mond op mondbeademing toepast bij een collega Randall G.Champion  die door een hoogvoltageschok is getroffen. Door deze handeling redt hij het leven van zijn collega. Laatstgenoemde overleefde deze schok en leefde tot 2002, toen hij stierf aan een hartaanval op 64 jarige leeftijd.

Rocco Borabito werd op 2 november 1920 geboren  in Port Chester en verhuisde op 5 jarige leeft naar de staat Flrida. Op 10 jarige leeftijd verdiende hij de kost als jongste bediende bij de Jacksonville Journal.


Tijdens de 2de wereldoorlog diende hij in een B-17. Na de oorlog keerde hij weer terug bij bovengenoemde krant en begon een carriere als fotograaf, aanvankelijk alleen bij sportevenementen. 42 jaar was hij verbonden aan zijn geliefde krant, waarvan 33 jaar als fotograaf.
In 1932 trok hij zich terug en 5 april 2009 overleed hij. Hij is ook de maker van twee aangrijpende oorlogsfoto's die ik hieronder laat zien.

Geen opmerkingen: