vrijdag 6 april 2012

Pauw en Witteman



Gisteravond gekeken naar Pauw en Witteman, waar getuige van konden zijn van een "debat" tussen twee zeer verschillende personen, namelijk de zeer steile, compromisloze Henk Kamp en de sympathieke Amsterdamse wethouder Lodewijk Ascher.

Het gespreksonderwerp was het stagelopen door illegale mbo studenten die door de Gemeente Amsterdam daarin gesteund worden en indien nodig betaald worden uit het zogenaamde "Stoutfonds".

Volgens onze minister van sociale zaken mag dat niet, want allereerst horen illegalen op grond van hun illegaal zijn, niet in Nederland thuis en stagelopen is volgens deze man gelijk te stellen aan werken en dat is iets wat deze mensen helemaal niet mogen.
Zou bij de man überhaupt enige empathie zijn voor deze mensen, die toch niet voor hun lol in ons land vertoeven. En als het dan nog ging om duizenden mensen; wel nee het gaat hoogstens om een paar honderd.
Ik heb het idee dat dit puur een prestigekwestie is geworden en dat wat er ook voor redelijks ingebracht kan worden tegen het standpunt van de minister, alleen het woord "illegaal" als werkt als een lap op een rode stier bij dit kabinet en het gaat er toch echt op lijken dat Geert Wilders wat dit onderwerp betreft het kabinet gijzelt.

Nederland toch bekend als een zeer tolerant land, altijd ruimhartig voor vluchtelingen, asielzoekers etc.
is de weg kwijt en wordt binnen de Europese Unie een paria en dat kan het kabinet Rutte zich aantrekken. Ik hoop daarom dat het initiatiefwetsvoorstel van de PvdA door de Tweede Kamer wordt aangenomen en dat deze jonge mensen gewoon hun school kunnen afmaken en daardoor bij terugkeer in hun land kunnen helpen aan de opbouw ervan.

Geen opmerkingen: