zaterdag 21 april 2012

Spechtjes



Gelukkig!  Eindelijk vertoont de PVV de scheuren die bij een partij die uitgaat van de onderbuikgevoelens van mensen, zich altijd gaat voordoen. Op zich vind ik het knap van Wilders dat hij zo'n lange tijd zijn beweging heeft weten te leiden, maar op den duur krijgt ook hij te maken met morrende partijleden, die iets te zeggen willen hebben, die hun mening gehoord willen worden.

Veel te lang heeft hij gemeend dat zijn item van Islamisering voor zijn kiezers voldoende zou zijn om hem te blijven steunen. Maar nu de economische crisis heeft toegeslagen, is dit onderwerp geen hot item meer en kijken de mensen met argusogen wat Wilders in het Catshuis uit de onderhandelingen weet te halen.

Vaststaat dat hij in het defensief is gedrongen en dat de onderhandelingen die de PVV momenteel voert wel eens dreigt te eindigen in een nachtmerrie voor deze partij. Overal stappen PVV leden uit hetzij de gemeenteraad, de provinciale staten en andere instanties. In Limburg is zelfs de coalitie uit elkaar gevallen omdat het CDA geen vertrouwen meer heeft in de PVV.

Leden van de PVV zijn al de uitlatingen van Wilders over b.v. de Turkse president zat; zij vinden dat hij zich beter met echt belangrijke zaken bezig kan houden.

Op dit moment schijnen de onderhandelingen mislukt te zijn, want Wilders heeft zojuist het Catshuis verlaten.

Of dit betekent dat er verkiezingen komen lijkt bijna onoverkomelijk; een andere mogelijkheid is dat CDA en VVD als echt minderheidskabinet doorgaan en voor hun bezuinigingspakket steun zoeken bij andere partijen in de 2de Kamer. Of dit haalbaar is hangt naturlijk ook af van de inhoud van de voorstellen waarmee Rutten naar buiten komt.

Vast staat dat dit het einde is van de PVV en daar hoeven we niet om te treuren.

Geen opmerkingen: