donderdag 19 april 2012

Spechtjes



Nederland is momenteel een land dat verdwaald is; een land dat volgens velen helaas is veranderd in een land dat alleen maar bezig is met navel staren. Het heeft zich afgekeerd van Europa en helaas is dat mede te wijten aan het kiezen voor de flanken.

Men denkt dat repressie het enige middel is om aan de hufterigheid een einde te maken; de kreet om steeds strenger te straffen klinkt steeds luider en helaas geeft het huidige kabinet daar veel te veel aan toe. Er worden ook allerlei wetten door de 2de kamer gejast die op zich weinig betekenis hebben, maar voor de bühne belangrijk zijn omdat ze tegemoet komen aan het zogenaamde gevoel van onveiligheid bij bepaalde groepen Nederlanders. Het Boerkaverbod is daar een mooi voorbeeld van. Hoeveel vrouwen dragen zo'n boerka? Het zijn er waarschijnlijk niet meer dan 200. Het is dus werkelijk ridicuul om voor zo'n minderheid een aparte wet te maken.

Een andere verkeerde bescherming gebeurt door een echt Nederlands Instituut - het toonbeeld van betutteling. Sind 2011 worden ouders geholpen bij het laten kijken van programma door hun kinderen. Op zich heb ik daar geen bezwaar tegen; maar nu gaat dit NICAM zich ook met programma's bemoeien voor volwassenen en dan op de tijden als de kinderen naar school zijn.

Men gaat er namelijk vanuit dat de kinderen die wel thuis zijn kijken naar programma's als Van Dis in Indonesië. In de laatste uitzending over Bali, zagen we een geketende naakte man en een uitgemergelde naakte vrouw en een openluchtcrematie, waarbij een brandend been gezien kon worden. Volgens onze waakhond mag dit niet en moeten deze beelden vertroebeld worden.
Hiermee schiet de NICAM zijn doel voorbij, want door dit te doen worden deze programma's die duidelijk niet om de sensatie deze beelden vertonen, verminkt.
Dit is weer zo'n voorbeeld van betutteling die zijn doel voorbij schiet.

Geen opmerkingen: