zondag 15 april 2012

Mr.Pieter van Vollenhove



Mr.Pieter van Vollenhove heeft zich gedurende zijn leven ontwikkeld tot een man die zich niet schroomt over velerlei onderwerpen de knuppel in het hoenderhoek te gooieen. Gelukkig gebeurt dit wel na uitvoerige research en zijn het geen ondoordachte uitspraken.

Zijn allerlaatste optreden als zodanig gebeurde in het programma Zembla, waarin hij de vraag stelt of ouders die langdurig verslaafd zijn aan alcohol en drugs en zwakbegaafden die kinderen zo zwaar mishandelen dat ze aan de gevolgen overlijden, wel kinderen mogen krijgen.
Met andere woorden hebben ze het "recht" op kinderen krijgen niet verspeeld. Allereerst kun je je afvragen of mensen wel dat zogenaamde recht hebben. Het zijn kinderen die recht hebben op goede ouders, die hen een basis bieden om uit te kunnen groeien tot evenwichtige volwassenen.
Maar we weten dat heel veel mensen tegenwoordig vinden dat ze overal recht op hebben, maar daarbij de plichten die daaruit voortkomen hetzij vergeten of niet willen kennen of aanvaarden. Ik heb dat ook al geschreven over homo's en hetero's die bewust niet veilig vrijen en daardoor nieuwe HIV besmettingen veroorzaken.

Op zich ben ik het eens met de uitspraak van Van Vollenhove, maar tegelijk besef ik dat dat alleen uitgesproken kan worden door een rechter, die natuurlijk afgaat op adviezen van deskundigen. Er zullen criteria vastgesteld moeten worden om de vrouwen waar het om gaat gedwongen af te zien van zwangerschap.

Helaas komt kindermishandeling niet alleen voor bij de bovegenoemde groepen mensen. Ook in "normale"gezinnen komt dit voor. Melding door familieleden of dicht bij het gezin staanden is hierbij een belangrijk gegeven om deze misstanden te voorkomen. We denken dat we zo'n goede jeugdzorg hebben in Nederland, maar dat is schone schijn.

Geen opmerkingen: