woensdag 9 mei 2012

De poppenkast van het cda



DE POPPENKAST VAN HET CDA


Afgaande op het eerste lijsttrekkersdebat in  de St.Laurenskerk in Rotterdam moeten we het ergste vrezen. Dat het geluid abominabel was, kon men de candidaten niet verwijten. Maar afgaande op wat deze mannen en vrouwen te berde brachten, is het niet vreemd dat het CDA zo laag in de peilingen staat en ook zal blijven staan, want er was nou niet éém candidaat bij waarbij je ineens het gevoel krijgt "ja, dat is hem of haar aan wie ik mijn stem zou geven".

Alle zes waren niet in staat om een afwijkend, eigen geluid te laten horen, ofwel dat dat van hoherhand was verboden, of dat men er niet toe in staat was. Dat een man als Henk Bleker zich tracht te verschuilen achter door Jack de Vries, de spindocter ingefluisterde zogenaamd leuke dingen, zich nog durft candidaat te stellen is een gotspe.

Haarsma Buma gedroeg zich als een wijze staatsman die denkt het lijsttrekkerschap al op zak te hebben; Liesbeth Spies was de kloek die alleen maar keuvelpraatjes stond te houden en zo kan ik wel verder gaan.

Kortom, het was een en al droefenis en er moet wel een wonder gebeuren, wil er een echt debat ontbranden. Ik ben bang dat al deze mensen daarvoor de capaciteiten missen.

Geen opmerkingen: