zondag 6 mei 2012

Vacantie bij de boer



Vanaf 1976 ben ik lid geweest van de Nederlandse Caravanclub. Deze vereniging heeft de beschikking over een aantal prachtig gelegen campings. Beschikten deze vroeger niet over electriciteit etc. tegenwoordig is bijna alle luxe aanwezig dus toiletgebouwen, electra etc. Het belangrijkste verschil met andere campings is dat men uitgaat dat je meedoet aan gezamenlijke activiteiten, zoals wandelingen, kampjes, happy hour etc. Om de leden vast te houden wordt hier steeds meer accent op gelegd en dat heeft ons doen besluiten ons lidmaatschap op te zeggen. Bovendien zijn een aantal ons zeer vertrouwde terreinen verdwenen.

Via vrienden zijn we in aanraking gekomen met de SVR campings en van deze vereniging lid geworden. We hebben al een paar keer op terreinen van deze vereniging gestaan en afgelopen week hebben we gestaan op camping Het Einde in Leende/Strijp. Hier gelukkig niets van gezamenlijke activiteiten, maar genieten van rust etc. Twee jaar geleden hebben we al op dit terrein gestaan en de eigenaar heeft het verbeterd en het toiletgebouw qua sanitair bijzonder goed opgeknapt. De camping is geweldig gelegen; de weg overstekend ben je direct in het Leenderbos, waar je uren kunt dwalen.

Het plaatsje Leende stelt op zich niet veel voor, maar het heeft een bijzonder goed restaurant De Scheuter, waar we iedere dag een kop koffie gingen drinken met daarbij indien voorradig een stuk abrikozenvlaai.

We hebben er een aantal heerlijke dagen doorgebracht, lange fietstochten gemaakt en heerlijk gewandeld. De caravan hebben we er laten staan en volgende week gaan we er weer een week genieten.

Geen opmerkingen: