woensdag 7 maart 2012

de traan van Mauro


Bekende Nederlanders denken tegenwoordig dat zij overal een mening over moeten en kunnen hebben ook al weten ze van de hoed noch de rand. Onze media spelen daar maar graag op in en in elk praatprogramma zit wel een BN'er die zonder enige zelfkennis zijn mening geeft d.w.z. hij of zij kakelt de mening van een ander na, liefst een waarvan hij/zij weet dat die goed valt.
Maar niet alleen de media, maar vooral politici maken daar handig gebruik van, omdat ze weten dat deze mensen klakkeloos achter iedereen en zijn mening aanlopen. Vooral als er kindertranen bij te pas komen wordt Nederland door deze bekende Nederlanders meegetrokken en wordt er niet meer nagedacht wat de consequenties zijn van een bepaalde stellingname.
We denken aan Mauro, wiens pleegouders en advocaten heel handig gebruik wisten te maken van de situatie van deze jongen, die door getraineer van asielzoekersadvocaten het verblijf van deze AMA jongere wisten te rekken tot zo'n lange periode dat van verwestering sprake was. Iedereen sprak schande van minister Leers die afgeschilderd werd als een hardvochtig man zonder enig gevoel voor deze jongen.
Jammer genoeg zwichtte hij toch nog voor de druk van de bekende nederlander en de media, die allemaal krokodillentranen huilden. Ineens zagen mensen als Diederik Samsom en Joël de kans schoon om deze algemene verontwaardiging om te zetten in een wetsvoorstel. Consequentie van dat voorstel is dat een kind dat door zijn ouders doodgewoon meegegeven werd aan mensensmokkelaars en dat het geluk heeft terfecht te komen bij fijne pleegouders, na 8 jaar verblijf in Nederland niet meer teruggestuurd mag worden naar het land van herkomst.

Jammer alleen dat er al honderden kinderen die de pech hadden niet in aanraking te komen met de media of een bekende nederlander, wel teruggestuurd werden. Helaas is het wetsvoorstel door de Raad van State, toch niet de eerste beste, als ondoelmatig, ja zelfs onrechtvaardig afgekraakt. Het wetsvoorstel is vooral een asielzoekerloterij. Je gaat op een willekeurig moment gewoonweg met verblijfsvergunningen strooien. Juist voor al die kinderen die al teruggevlogen zijn naar hun "huisland
 blijft het onrechtvaardig; terwijl deze kinderen ook hun best gedaan hebben om te verwesteren en misschien pas 7 jaar in ons land waren.
Voor de Bekende Nederlander die zegt het hart op de goede plaats te hebben is het vanaf de zijkant heel gemakkelijk oordelen; maar ja die kunnen het zich permitteren om willekeurig te zijn in hun handelen. Zij hebben geen benul van de consequenties van hun krokodillentranen; zij hebben overigens nergens benul van. Zij kletsen als een kip zonder kop!!!

Geen opmerkingen: