donderdag 22 maart 2012

Hero Brinkman


Onze Geert Wilders heeft een grote inschattingsfout gemaakt en geeft daarmee aan dat er gaten in zijn pantser te schieten zijn.
Hij had kunnen weten dat Hero Brinkman al geruime tijd bezig was deze coup voor te  bereiden en te regisseren en heeft toch niet aangevoeld dat deze de daad bij het woord zou zetten. En er bestaat de kans dat de PVV, wat al geen politieke partij is, maar een beweging door deze actie van Brinkman van binnenuit wordt uitgehold.
Ik ben benieuwd hoe Mark Rutte op deze wijziging in zijn coalitiesteun inspeelt. Zet hij de PVV onder druk door hervormingen in te brengen bij de onderhandelingen, wetend dat Wilders' zijn positie toch is verzwakt en geeft hij meer ruimte aan de wensen van het CDA. of blijft hij halsstarrig vasthouden aan het gesloten regeringsaccoord.
Ik kan me niet voorstellen dat hij zó eigenwijs is, dat hij geeen gehoor geeft aan bv. adviezen van het Centraal Plan Bureau om de bezuinigingen die weliswaar nodig zijn, veel meer uit te smeren over een langere periode en meer te gaan investeren in de economie b.v. door projekten naar voren te halen die voor veel banen zorgen.
Daarnaast moet hij b.v. de verhoging van de AOW leeftijd naar 67 veel sneller invoeren; te denken valt hierbij aan stappen van jaarlijks 2 maanden. Dat levert de schatkist direct veel geld op. Ook de hypotheekrente voor huizen boven 500.000 nog maar voor 30% aftrekbaar te maken levert ook direct geld op. En zo zijn er nog wel meer zaken te bedenken.

De oppositie - onder aanvoering van Roemer en Samson ruiken bloed en vinden dat datgene waarmee Rutten en zijn 2 companen nu mee bezig zijn op het Catshuis staatsrechtedlijk niet kan en eisen dat hij opstapt. Maar dat is natuurlijk je reinste onzin, maar als oppositie grijp je alle middelen aan om dit kabinet naar huis te sturen.

Overigens ik vond dat optreden van Diederik tijdens het laatste PvdA congres tenenkrommend en als we nu over populisme spreken dan was dit wel het toppunt, om je kinderen te gaan gebruiken in je politieke strijd. Goedkoop en walgelijk!!!!

Geen opmerkingen: