dinsdag 5 november 2013

spechtje


Hoewel binnen Defensie alleen maar bezuinigd moet worden, heeft het kabinet besloten om een verkenningsmissie naar Mali te sturen om de vele groepen die daar voortdurend bezig zijn om het land te ontwrichten in kaart te brengen.
Nederlandse oud bewindslieden, vooral van socialistische huize, weten dankzij hun netwerk na afscheid te hebben genomen van de Nederlandse politiek heel aantrekkelijke baantjes in de wacht te slepen.

Een daarvan is Bert Koenders, die als liefhebber van Afrika, waar hij als minister veel ontwikkelingsgeld heeft uitgegeven aan allerlei zinloze zaken, daar veel vrienden heeft gemaakt en tot hoofd is benoemd van de V.N. missie in Mali. Wat de beste man daar doet weet niemand, maar het lijkt op pappen en nat houden en zelf in de luwte genieten van alle snoepreisjes e.d.

Sinds dit kabinet probeert te regeren heeft Koenders zware druk op de PVDA uitgeoefend om zijn voorstel aan te nemen tot het sturen van een Nederlandse troepenmacht. Helaas heeft Rutte daar geen oppositie tegen gevoerd en is hij weliswaar schoorvoetend accoord te gaan met dit Speeltje van de PvdA.


Dat daarmee levens in de waagschaal worden gesteld schijnt de politiek niet te interesseren. Ik vind het werkelijk een grof schandaal dat er vanuit de 2de Kamer geen tegenstem wordt gehoord.
Als over een paar maanden de eerste omgekomen soldaten in zwarte zakken terugkeren, hoop ik dat onze Bert Koenders voor het Strafhof wordt gebracht omdat hij doelbewust levens van jonge mannen/vrouwen heeft opgeofferd aan zijn machtsstreven. 

Geen opmerkingen: