vrijdag 8 november 2013

spechtje


Deze week heeft de 2de Kamer zich weer eens gebogen over de aanschaf van de opvolger van de F16. Natuurlijk weten we dat we allemaal in de maling genomen worden en dat het besluit allang vaststaat. Als braafste jongetje van de klas luisteren we naar onze meester en kopen wat hij ons aanraadt. Dat er alternatieven zijn mogen we niet onderzoeken en we mogen ons al helemaal  niet afvragen of we dit peperdure toestel wel nodig hebben. Een toestel dat alleen maar in prijs stijgt en waarvan objectieve critici zeggen dat de prestaties die het toestel levert helemaal niet zo geweldig zijn als de Amerikanen ons wil doen geloven.


Jammer dat een partij als de PvdA, zo'n draaikontenpartij blijft, het ene moment hoog van de toren blazend, maar dan weer in zijn schulp kruipend en als punt bij paaltje komt toch instemmen met deze geld verslindende operatie.
Was het oorspronkelijke plan om 87 toestellen aan te schaffen. dat werden er 56 en nu zijn het er nog slechts 37, een aantal waarvan b.v. oud minister van defensie Hillen en andere deskundigen zeggen dat dit aantal onvoldoende is om de taken te vervullen, waarvoor ze aangeschaft worden.
Het enige verstandige wat Nederland kan doen in mijn visie, is afzien van de aanschaf van dit veel te dure toestel. De belofte van veel werkgelegenheid schijnt ook loos te zijn.


Denk aan wat we allemaal met dit geld kunnen doen!!!! 

Geen opmerkingen: