maandag 9 juni 2014

een fenomeen


Ik schrijf bijna nooit over sport, sportevenementen of sporters. Toch wil ik deze keer een uitzondering maken voor Rafael Nadal, die gisteren voor de 10de keer het tennistoernooi Roland Garros op zijn naam schreef.
Vooraf had men zijn eeuwige rivaal Novak Djokovic de meeste kansen toegedicht omdat deze de laatste vier wedstrijden tegen de man uit Mallorca had gewonnen. 


Zondag 8 juni ging het publiek er eens goed voor zitten, want men verwachtte een zinderende strijd tussen de twee beste tennissers. In de loop van het toernooi hadden beiden laten zien dat ze in een uitstekende vorm verkeerden. Maar feitelijk viel het spel van Djokovic, met uitzondering van de eerste set, die hij naar zich toe wist te trekken, tegen of om het positiever voor Nadal uit te drukken, Djokovic kwam er de overige drie sets niet aan te pas. Ik vraag me wel af hoe lang het lichaam van Nadal deze wijze van tennissen volhoudt. Wat dat betreft geeft hij zijn supporters altijd 100%, hij loopt er nooit de kantjes vanaf.





Geen opmerkingen: