dinsdag 24 juni 2014

Freiburg 13


Na ons bezoek aan Basel, dachten we vandaag 8 mei een rustdag te houden, maar daar zagen we toch vanaf en zijn we vanmorgen naar het stadje Lahr, dat noordwestelijk richting Offenburg ligt. We namen de zogenaamde korte route die de Tom Tom aangeeft, maar dat hadden we beter niet kunnen doen, want we reden constant langs industriegebieden van de diverse plaatsen die we passeerden. Hoewel Wikipedia als afstand 38 km aangaf, blijkt de afstand ongeveer 50 kilometer te zijn.
Lahr is inderdaad een aardig stadje, maar ik trof het niet want op een na waren alle kerken gesloten. Het waren de Heren van Geroldseck, die lomstreeks de 13de eeuw een burcht bouwden, waar zich een nederzetting ontwikkelde. Die kreeg in 1297 stadsrechten. De enige herinnering aan deze burcht is de zogenaamde Ooievaarstoren.


Een andere bezienswaardigheid is het Oude Raadhuis, dat dateert uit eind 16de eeuw. De laatgotische trappen met gedecoreerde "wanden". Momenteel zit er het bureau voor Toerisme is. Aan de 2de verdieping hangt een zonnewijzer die vervaardigd is door Otto Heinrich Strohmeyer omringd met de dieren uit de dierenriem.


Het slot met de achthoekige toren en de prachtige toegangspooort.


Daarna zijn we naar het Stadtpark van Lahr gelopen, wat een behoorlijk eind lopen was. Dit park is aan de stad Lahr geschonken door Christian Wilhelm Jamm, die er een prachtige villa liet bouwen, waarin een heemkundig museum is gevestigd, dat we kortstondig bezichtigd hebben. 


Vlakbij dit Stadpark ligt een koepelkerk, maar helaas was deze kerk ook gesloten. ik heb er wel een foto van gemaakt.


Overigens bezit dit stadje een bijzondere begraafplaats met een kerk, waar veel oude grafzerken liggen en staat. Het is er een oase van rust.


 Terug zijn we via de autobaan gegaan, dat was veel sneller.  Morgen houden we een rustdag, maar wellicht dat we deze laatste dag op deze camping gebruiken voor een wandeling.

Geen opmerkingen: