vrijdag 6 juni 2014

Freiburg 7


Dinsdag 29 april zijn we naar Donaueschingen gereden, dat volgens het boekje over het Zwarte Woud dat ik in de campingwinkel had gekocht de moeitge waard was om te bezoeken.
Het was een vrij lange rit van ongeveer 60 kilometer, die door een prachtig landschap voerde w.o. het beroemde Höllental en de Ravennaschlucht.


 De Ravennaschlucht.

Helaas viel Donaueschingen ons enorm tegen; een van de bezienswaardigheden was De Donauquelle werd gerestaureerd en kon niet bezocht worden. 


Gelukkig konden we wel met enige moeite bij de Stadtpfarrkirche komen, de St.Johann, die daarenboven ook nog open was. Met de bouw van deze kerk werd in 1724 begonnen naar een ontwerp van de uit Praag afkomstige architect Franz Maximiliaan Kanka. Het is een goed voorbeeld van de Boheemse Barok met twee identieke torens.


Het schilderij op het hoogaltaar is geschilderd door Anton Lens; aan de decoratie van de kerk werd ook medewerking verleend door de beeldhouwers Joseph Hops en Franz Xaver Biecheler.


De vlakbij deze kerk gelegen Residenz, die helaas niet toegankelijk was, werd in 1723 door Jozef Wilhelm Ernst gebouwd in barokke stijl.


Na dit ietwat teleurstellende bezoek aan Donaueschingen gingen we op advies van de baliemdewerkster van de VVV naar het ongeveer 16 kilometer verderop liggende stad Villingen, waarover ik in een volgende aflevering schrijf.

Geen opmerkingen: