woensdag 18 juni 2014

Spechtje


De wereld doet net of het geweld van extremistische Islam groepen uit de lucht komt vallen, maar vergeet dan al te makkelijk dat in feite de Amerikanen hieraan schuldig zijn. Wat is namelijk het geval:  via allerlei valse aanwijzingen die zeer overtuigend door o.a. Baden Powell op de televisie werden gebracht, werden een groot aantal landen gehersenspoeld om zich te laten gebruiken door de Amerikanen om Irak binnen te vallen en de dictator Sadam Hoessein te verjagen.

Nu wil ik hier niet zeggen dat de laatste zich niet schuldig heeft gemaakt aan talrijke misdaden tegen zijn eigen volk. Dat staat als een paal boven water; maar op het moment dat "vreemde"troepen Irak binnen vielen, waren er geen massavernietigingswapens meer aanwezig en dat was de zogenaamde aanleiding om Irak binnen te vallen.


Deze strijd heeft duizenden slachtoffers geeist. De grootste fout die de Amerikanen en hun bondgenoten hebben gemaakt is dat ze geen idee hadden wat er in het ná Sadam Hoessein tijdperk diende te gebeuren. Men richtte zich iedere keer op de groep die het sterkste leek en voerde geen politiek van verzoening, maar paste een politiek van verdeel en heers toe. 
Er zijn altijd mensen die machtsbelust zijn en niet denken aan het belang van minderheden; daar is de huidige machthebber Maliki een bewijs van.


 Hij is een Sjiiet en beschouwt de Soennieten in zijn land als een onbelangrijke groep, die overal buiten wordt gehouden. Datzelfde gebeurde al jaren en jaren in Syrië en nu verenigen Soennitische strijdgroepen zich onder de naam ISIS en pleegt puur uit wraak walgelijke misdaden. Naast wraak wil men een grensoverschrijdend land vestigen in Syrië en Irak ( een Kalifaat, gegrondvest op de extreemste vorm van de Islam).


Hoe dat moet aflopen is niet duidelijk. Ik zou niet zo een, twee, drie een oplossing weten. Maar onschuldige mensen zijn zoals altijd de dupe!!!.

1 opmerking:

Anoniem zei

Juist, onschuldige mensen!
wiens wieg ze in een verkeerd land hadden gezet.