dinsdag 10 juni 2014

freiburg 10


Zaterdag 3 mei zijn we rond 9.00 uur van de camping gereden richting Raststätte Luzern Neunkirch, om daar vrienden te ontmoeten. We waren  namelijk uitgenodigd om de de wettelijke bekrachtiging van een 19 vriendschap van een zoon van deze vrienden met zijn partner bij te wonen.
Na er koffie te hebben gedronken en flink gezondigd te hebben door een groot stuk taart erbij te nemen, zijn we achter elkaar naar Zug gereden, waar we onze bagage in het appartement van het "bruidspaar"hebben neer gezet. Vandaar zijn we naar Kloster Kappell gereden, waar 's avonds in de refter het diner met aansluitend het feest gehouden zou worden.

In bovenstaande kerk zijn prachtige oude fresco's te bewonderen.


De Heren van Eschenbach-Schanelburg stichtten in 1185 dit klooster en de eerste abt was Wilhelm. De monniken behoorden tot de orde van de Cisterziensers. Tijdens de Reformatie was het ded 19 jarige Heinroich Bullinger die de leer van de Reformatie het klooster binnenbracht en dat leidde ertoe, dat op 9 maart 1525 de beelden uit de kloosterkerk verwijderd werden. In maart 1526 vierden de monniken voor de eerste keer het Avondmaal en daarna trokken zij hun habijt uit, verlieten het klooster om het nieuwe geloof in de omgeving te gaan uitdragen.
In 1627 kwam het klooster in handen van de stad Zürich. Sinds 1983 is het complex een ontmoetingscentrum dat de naam draagt Haus der Stille und Begegnung. Daarnaast is het ook in gebruik als hotel en worden er besloten feesten gehouden.




 

 

Geen opmerkingen: