maandag 9 juni 2014

Vlaamse helden


Hoewel deze Belgische muziekgroep Nederlandstalige nummers zingt, kan ik me niet herinneren deze groep op een Nederlandse muziekzender te hebben gehoord.
Stanza bracht bovenstaand nummer tijdens het concert, waarin het thema euthanasie aan de orde wordt gesteld.
De groep bestaat uit Geert Noppe, Klaas Delrue en Maarten van Mieghem en namen de naam Yevgueni aan verwijzende naar een lied van Serge Gainsborough - Evgueni Sokolov.
In hun muziek vermengen ze chanson, kleinkunst en pop tot één geheel. In 2005 kwam hun eerste cd uit; hun single Als ze lachtston 10 weken nr. 1.
In hun muziek laten ze maatschappijkritische geluiden horen, o.a. de doorgedrevenb carrièrezucht van de ouders, over het lot van vluchtelingen etc.



1 opmerking:

Dirk Bosmans zei

Lions Club Midden Limburg presenteert … Yegueni!

Op vrijdag 27 februari 2015 organiseert Lions Club Midden Limburg een concert van Yevgueni (Theatertour “Van Hierboven”) in de Limburghal te Genk. Eind 2014 verscheen het album “Van Hierboven” en in het voorjaar van 2015 gaat de band op tournee met deze theatershow. Tijdens de show komt het nieuwe songmateriaal uitgebreid aan bod, maar uiteraard wordt ook het volledige repertoire nog eens grondig omgespit op zoek naar vergeten parels en opgeblonken versies van versleten gewaande klassiekers. U kunt tickets reserveren via de website http://www.yevgueni4friends.be