donderdag 5 juni 2014

Spechtjes


De leden van de Tweede Kamer hebben weer eens voor een soap gezorgd. Een uit een aantal partijen samengestelde commissie heeft indertijd een aantal sollicitatiegesprekken gevoerd met candidaten voor de belangrijke functie van Nationale Ombudsman. Deze commissie onder leiding van Magda Berndsen, die in het verleden ook al blijk gaf van een niet al te doordacht handelen, heeft afwijkend van de normale procedure, besloten slechts één candidaat voor te dragen aan de Tweede Kamer.


Vier jaar geleden heeft deze enige candidaat Guido van Woerkom een naar racisme riekende uitspraak gedaan over Marokkanen, waarvoor hij zijn excuses heeft aangeboden. Dit voorval is in het sollicitatiegesprek niet aan de orde gesteld door de sollicitatiecommissie.  Dat is op zich al heel vreemd en geeft aan hoe amateuristisch deze commissie heeft gehandeld.


Marokkaanse verenigingen schreeuwen nu ineens moord en brand en zien hun kans schoon om de Kamerleden onder druk te zetten.
Politiek correct Nederland w.o. de 2de kamer, die nu ineens van Woerkom niet meer zien zitten zorgt ervoor dat het functioneren van deze man bij voorbaat al omstreden is en dat zijn gezag is aangetast. Dat ondergraaft het gezag van de Ombudsman.
Nu gaan vandaag een aantal kamerleden met van Woerkom in gesprek; wat de bedoeling daarvan is, weet niemand.
Het verstandigste zou zijn als van Woerkom zich terugtrekt, maar dat tegelijk deze sollicitatiecommissie ter verantwoording wordt geroepen, omdat zij ervoor heeft gezorgd dat een andere candidaat het stempel tweede keuze krijgt en dat dus de commissie ervoor zorgt dat bij voorbaat zijn gezag sterk is gereduceerd.
 

Geen opmerkingen: