vrijdag 27 juni 2014

spechtje


Dat in Nederland de corruptie en frauduleuze handelingen of te wel de witte boordencriminaliteit steeds meer toeneemt kunnen we horen, zien of lezen in de diverse media. Het vreemde in deze kwestie is dat er nauwelijks door politiek en justitie ingegrepen wordt en dat men gewoon zijn gang kan gaan.
Een goed voorbeeld daarvan is het aan de gang zijnde parlementaire onderzoek naar de de gang van zaken bij de woningcoƶperaties. Hoewel de mensen onder ede staan, weten ze de truc van "vergeten" etc. heel goed te hanteren en functioneert dit instrument van de Kamer onvoldoende. Maar dat is een ander onderwerp en daar wil ik in een ander spechtje op terugkomen.

Al deze mensen waarvan je weet dat ze gesjoemeld hebben met gemeenschapsgelden om het eufemistisch te zeggen, ontspringen de dans en krijgen of wel een andere functie binnen het bedrijf of kunnen rustig gaan rentenieren. 
Zonder blikken of blozen vertellen ze over hun  reilen en zeilen o.a. het rijden in Maserati.


Een ander voorbeeld is de gang van zaken bij de banken. Door wanbeleid - goed onderzocht is dat nooit - vielen deze bijna om en moest iedere Nederland diep in de buidel tasten oftewel moest belastinggeld ervoor zorgen dat deze banken gered werden. Als we nu zouden denken dat de heren bankiers hiervan geleerd zouden hebben? Nee, het tegendeel gebeurt, ze geven zichzelf enorme loonsverhogingen, terwijl de rest van de Nederlandse werknemers moet toekijken.


Het wordt hoog tijd dat onze minister van financiƫn dit via wettelijke maatregelen onmogelijk gaat maken en dat de minister van justitie veel meer onderzoek gaat doen naar de handel en wandel van de heren bankiers en bij overtredingen deze mensen vervolgt en voordraagt voor veroordeling door de rechter.

Geen opmerkingen: