vrijdag 15 juni 2012

Spechtjes




Het ene doemscenario na het andere verschijnt in de media en je vraagt je af of er nog iemand of iets is dat probeert een einde te maken aan deze onwerkelijke situatie, waar niemand nog grip op schijnt te hebben.
Het is een Kafkaiaans scenario waarin de Europese burger zich bedreigd voelt door een ongrijpbare macht die hem bij de keel grijpt en langzaam wurgt.

Helaas komt daarbij een groot verschil tussen Hollande en Merkel naar voren, waarbij Hollande steun zoekt bij de zuidelijke landen en Merkel het idee krijgt dat Frankrijk teveel aandacht legt op investeringen en te weinig op bezuinigingen.

Heel Europa wordt door de politici in hun land een anti - europese houding bijgebracht en toch is denk ik een politieke unie in Europa, waarbij de souvereine staten vooral op financieel gebied souvereiniteit overdragen aan een Europees minister de enige oplossing. Zoals het nu gaat kan niet zo door aan; landen modderen op hun eigen manier wat aan.

Ik denk ook dat die zogenaamde instituten die banken in Europa kunnen afwaarderen een veel te grote macht hebben. Opvallend dat het Amerikaanse instituten zijn; een land waar de financiële situatie nog veel slechter is dan in Europa. Maar zij weten de aandacht helemaal te verleggen naar Europa.

In Nederland spelen helaas partijen als de Socialistische Partij en de PVV  aan de flanken duidelijk in op het anti-Europa gevoel en helaas speelt Mark Rutte ook geen duidelijke rol. Juist de VVD moet de kant van Europa kiezen; dat is echt liberaal; gelukkig neemt D'66 deze rol over.


Tegelijk hoor je dan ook over de enorme verspilling van landbouwsubsidies - totaal 45 miljard; deze ondersteuning is niet om te zorgen voor marktconforme prijzen van de produkten, maar om de boeren qua inkomen te ondersteunen. Ze hoeven hun bouwgronden niet eens te gebruiken voor landbouwprodukten; maar de gronden op zich worden gesubsidieerd en dat is natuurlijk belachelijk.

Dat horen en lezen de mensen en weer zorgt Brussel er zelf voor dat mensen denken het is een wegsmijtmachinerie; daar wil ik niet meer macht aan overdragen.


Ik denk ook niet dat men zich alleen moet richten op BEZUINIGINGEN maar veel meer op NOODZAKELIJKE HERVORMINGEN te deenken valt dan aan de hypotheekrente e.d.

Geen opmerkingen: