zondag 10 juni 2012

Van stadstuin naar cultuurtuin




Onder deze titel vond gisteren in mijn woonplaats Vianen een culturele dag plaats, georganiseerd door het Cultureel Forum, daarbij geassisteerd door een tweetal beroepskrachten.

Ik heb een aantal keren vergaderingen van dit Cultureel Forum bijgewoond en kreeg direct het gevoel dat men erg goed bezig was en deze dag een succes kon worden als men maar alle culturele organisaties kon bewegen mee te doen aan deze dag.

Toen ik vanmorgen om 9.00 uur bij de Stadshof arriveerde, stonden de kramen al klaar voor de verenigingen, zodat die alleen maar de materialen die ze wilden uitstallen, hoefde neer te zetten. De kramen die buiten stonden werden bemensd door verenigingen die zich door op deze dag aanwezig te zijn te profileren voor de bezoekers en wellicht nieuwe leden te kunnen inschrijven.

In de Stadshof zelf waren activiteiten als volksdansen, jazzcafé , optreden van het plaatselijke Viaansch Mannenkoor, blokfluitlessen, optredens van jeugdleden van harmonie-en fanfareorkesten etc. etc. Er was ook een taxateur aanwezig, die meegebrachte schilderijen, borden etc. van commentaar voorzag en de waarde ervan aangaf. Echt druk heeft hij het niet gehad. Helaas kreeg de conservator van de Historische Vereniging "Het Land van Brederode", die aanwezig was om prenten/tekeningen over Vianen en omgeving te bekijken, niet één bezoeker.

Jammer dat het weer ons niet echt meezat deze dag, er stond een straffe koude wind, die waarschijnlijk veel mensen ervan weerhouden heeft een bezoek te brengen aan deze culturele dag.

Het bijzondere was dat deze dag op een ludieke manier geopend werd door burgemeester Groeneweg, namelijk gezeten achter de vleugel.

Overigens heeft de Historische Vereniging "Het Land van Brederode" deze culturele dag liefst 12 nieuwe leden ingeschreven.

Om 16.00 uur werd de dag besloten met een barbucue voor alle vrijwilligers die meegewerkt hebben aan de organisatie van deze dag, die mijns inziens een groot succes is geweest.

Vanaf deze plaats wil ik al deze mensen danken voor hun geweldige inzet.

Geen opmerkingen: