dinsdag 27 november 2012

Calcinaio





In 1993 brachten we onze vakantie door in Umbrië en we stonden op een mooie camping aan het Meer van Trasimeno, vlakbij het stadje Passingnano.
 

8 juli gingen  we onze eerste culturele tocht maken met als doel Cortona. Onderweg kwamen we in Calcinaio langs de qua uiterlijk zeer oude koepelkerk Santa Maria della Grazia. 

 
Dit kerkgebouw dateert uit de jaren 1485 tot 1513; de architect was francesco diGiorgio Martini. Deze kreeg de opdracht via bemiddeling van zijn vriend de schilder Luca Signorelli. De stijl is die van de Renaissance en laat een Latijns kruis zien.
De kerk behoorde toe aan het gilde van de schoenmakers, die onder bescherming stond van de Heilige Magd Maria. Niet voor niets bevind zich in deze kerk een madonna geschilderd door Bernardo Covatti. Op het rechter altaar  zien we een Madonna temidden van heiligen geschilderd door Bronzino.

 
Het huidige interieur van de kerk is helaas zo gewijzigd, dat er van het oorspronkelijke interieur niets bewaard is gebleven en er een barok ingterieur voor in de plaats is gekomen.

Geen opmerkingen: