vrijdag 21 juni 2013

spechtjes


Gisteravond zat de bestuursvoorzitter van de inmiddels ten dode opgeschreven school voor Voortgezet onderwijs op Islamitische grondslag de Heer Tonca voor de zoveelste keer bij een omroep in een talkshow. Allereerste vind ik het bevreemdend dat deze man constant in het nieuws is en het woord voert. Het lijkt wel alsof er geen docenten en directeur bestaan. Hier is absoluut geen sprake van " Bestuur op afstand ". Ik vermoed dat het team van deze school weinig in de melk te brokkelen heeft en dat ze volledig moet dansen naar de pijpen van het bestuur.


Wat me nog het meest bevreemdt is dat er geen sprake is van schaamte, van schuld etc. terwijl er tocg duidelijk sprake is van waarschijnlijk al enkele jaren durende fraude met examenresultaten. De prestaties van deze school waren altijd zeer slecht en de school zou zeker op de zwarte lijst staan van de Onderwijsinspectie als die zou bestaan.


Maar wat schetst onze verbazing dat de laatste jaren alle leerlingen van het VWO slaagden voor het eindexamen. Dat er toen geen belletje ging rinkelen is al vreemd. Ik ben benieuwd wanneer we te weten komen op welke wijze de leerlingen in staat zijn geweest om deze examens uit de kluis te halen, hoe ze deze vermenigvuldigd hebben en hoe het mogelijk is geweest dat niemand van het bestuur en het team dit ontdekt heeft.




Sluiten van deze school moet niet gebeuren omdat deze school een Islamitische grondslag heeft. Volgens het bekende artikel 23 van onze Grondwet mogen er nog altijd scholen op confessionele grondslag bestaan en opgericht worden. En dat is een andere discussie.

Geen opmerkingen: