zondag 23 juni 2013

Spechtjes



Het zijn vooral ministers en staatssecretarissen van P.v.d.A huize die menen dat een stempel op een kabinet moeten drukken door een plan te lanceren dat door iedereen met boerenverstand afgeserveerd wordt. Maar dit soort mensen denkt dat ze zodra ze op het pluche zitten een megalomaan plan moeten inbrengen en ook door ieders strot duwen. Overtuigd als ze zijn van hun eigen gelijk.


Als minister van onderwijs heeft de man werkelijk niets gepresteerd; het enige waardoor men zijn naam kende was zijn aanwezigheid bij iedere premiere of andere festiviteiten en door het dragen van zijn hoed. Lekker gratis teren op de zak van de Nederlandse belastingbetaler.




Zonder enige zelfkritiek stapte hij over naar een ander minister - binnenlandse zaken - en ja hoor daar komt uit 's mans hoofd een gedachtenspinsel tevoorschijn namelijk een einde maken aan de historisch gegroeide indeling van Nederland is een 12 tal provincies. 
Daar waar in de Zorg en het Onderwijs men terugkeert op schaalvergroting ( beter laat dan nooit) gaat onze Ronald megaprovincies invoeren. Waarom dat gebeurt kan hij ons niet duidelijk maken.

Ik begrijp niet dat Rutte als historicus deze man niet terugfluit en zegt dat hij zich met zinniger zaken bezig moet houden. Maar ik denk dat de man zozeer overtuigd is van zijn eigen gelijk dat hij zelfs niet meer overtuigd kan worden door argumenten.

Geen opmerkingen: